úvod | literární mosty | soutěž Textík | literární underground | otevřené projekty
Nakladatelství Epika > eshop > uvod

Knihy nakladatelství Epika

Nákupní košík
položek:
cena celkem:
0
0,- Kč

Zhubnout a zbohatnout

Autor: Hana Marounková
Obsah: příběh autorky
Vydáno: 2016
Formát, vazba: menší A5, měkká
Stran: 58
ISBN: 978-80-88113-45-4
Cena: 100,- Kč



Výlet do Zátiší Jak šel čas, dostaly jsme se s mou kamarádkou z dětství do věku, kde již jaksi neplatí: Tloustnout, znamená, stárnout, ale spíš bych dnes řekla, že stárnout, znamená tloustnout. Protože jsme byly obě ještě v dobré zdravotní tělesné i duševní kondici, a chtěly ještě mnohé věci dokázat, dost nás to štvalo. A tak jsme také hodně proti tomu dělaly. Samozřejmě, že jsme se pokoušely formou nějakých nesmyslných, ale i skutečně účelových a účinných diet nějaká kila sundat, ale moc nám to nešlo. Abych pravdu řekla, vůbec. V této souvislosti nemohu nevzpomenout na jednu opravdovou a stoprocentně účinnou dietní radu, kterou si kámoška Jarka objednala prostřednictvím inzerátu za šedesát korun. Když obálku rozlepila, stálo tam: ,,Nežer tolik!“ Byla to taky rada? Byla! Stoprocentně účinná jen v tom případě, že bychom měly dvacet nebo třicet kilo nadváhy. Potřebovala jsem však shodit pouhá čtyři kila, kámoška pět. Odkud? No samozřejmě z oblasti břicha, kde se postupem věku tuk nejraději usazuje. Oproti návodu z obálky, nežraly jsme tolik, ale přiměřeně. Snažily se jíst zdravě i dodržovat dle různých osvětových pokynů zdravý způsob života. Hodně a rychle jsme chodily, v létě i v zimě plavaly, nepravidelně cvičily. Hned po cvičení jsme si zašly do cukrárny a vesele si pochutnávaly na nějakém dobrém zákusku k dopolední kávičce. To nás včetně cvičení velice dobře psychicky naladilo. Já si pak dávala ještě jednu odpolední kávu a k ní koblihu nebo obyčejný koláč. Manžel je také na sladké, tak ani o domácí moučníky nebyla nouze. Dvakrát týdně se peklo. To byla odměna i radost za náš jinak poměrně jalový jídelníček. Za mrkev s brambory, za kedlubny, za čočku, za rýži se zeleninou, za ryby s hlávkovým salátem...






Copyright © 2002 - 2017 EPIKA / Vytvořil Jan Medek